2de boosterprik voor 80-plussers

Gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022 8 u.
Begin mei werd beslist dat bewoners van woonzorgcentra en ouderen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen. Voor de inwoners van De Haan kan dat vanaf 31 mei in het vaccinatiecentrum in Bredene.

Deze doelgroep is immers meest kwetsbaar om ernstig ziek te worden van COVID-19. Hun immuniteit kan door hun leeftijd al minder optimaal zijn en in woonzorgcentra schuilt nog altijd het gevaar van een uitbraak om de hoek, waarbij het virus snel kan rondgaan. Bovendien heeft deze groep bij de vorige campagne als eerste zijn booster gekregen, waardoor er bij hen al de meeste tijd verstreken is sinds hun laatste immuniteitsboost.

Daarom krijgt deze groep de kans en de keuze om zich opnieuw te laten vaccineren en hun persoonlijke bescherming zo hoog mogelijk te houden. Voor de jongere bevolking zijn de risico’s bij een COVID-besmetting kleiner en is een tweede booster op dit moment nog niet nuttig.

Iedereen vanaf 80 jaar zal hiervoor per post en digitaal via zijn e-box/burgerprofiel en e-mailadres een bericht ontvangen met dit aanbod en de mogelijkheid om een afspraak te maken vanaf 31 mei 2022. Vaccinatie zal telkens in de namiddag gebeuren (tussen 12u30 en 16u30). 

Kun je niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum komen of kan niemand anders (familie, vrienden, kennissen, buren) je brengen? Dan voorziet de gemeente vrijwilligers die je (met hun eigen wagen) naar het centrum kunnen brengen. Wil je hier graag gebruik van maken, neem dan contact op op het nummer 050/43 51 40 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u00).

Voor mensen in de woonzorgcentra zal de boostervaccinatie in het woonzorgcentrum georganiseerd worden. Het vaccinatiecentrum maakt hiervoor onderlinge afspraken met de woonzorgcentra over de timing en de leveringen van de vaccins aan het woonzorgcentrum. 

Alle info over het vaccinatiecentrum vind je hier