Opnieuw een stukje bos bij in De Haan

Gepubliceerd op maandag 3 februari 2020 16.18 u.
Zaterdag 1 februari hebben zo'n 250 vrijwilligers letterlijk een boompje opgezet in de duinbossen van De Haan. Daar vond de eerste gezamenlijke boomplantactie plaats van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en het gemeentebestuur. 1300 nieuwe bomen kunnen nu wortel schieten.

Zowel gezinnen als verenigingen kwamen de handen uit de mouwen steken om het nieuwe groen aan te planten. De plantzones waren goed voorbereid door de boswachter van ANB en de jeugd- en milieudienst van het gemeentebestuur. In beide zones was er een medewerker van ANB die alles in goede banen leidde, en er voor zorgde dat de juiste boompjes op de juiste plaats geplant werden.

De deelnemende verenigingen waren zeer divers. Zo staken zowel de leden van de kindergemeenteraad, het schepencollege, de leerlingen van de Tienerschool, de C-runners en de leden van de hondenclub de handen uit de mouwen. De wielerclub De Zeevogels was met 14 leden komen opdagen, en hebben de zone achter het militair domein grotendeels voor hun rekening genomen. De grootste groep was echter de scouts van De Haan, die met 35 leden het Wonderbos van vers groen voorzagen.