Academie sluit goed jaar af

Gepubliceerd op donderdag 24 juni 2021 10 u.
Na 1 jaar samenwerken blikt de Academie van Blankenberge en De Haan, ondanks het moeilijke corona-jaar, tevreden terug op het voorbije academiejaar. 

Net een jaar geleden sloegen Blankenberge en De Haan de handen in elkaar voor de opstart van een officiële vestiging voor deeltijds kunstonderwijs in De Haan. Hiermee kwam de gemeentelijke academie van De Haan onder de vleugels van de Academie van Blankenberge terecht.

De lessen Muziek en Woord die reeds georganiseerd werden in De Haan bleven verder lopen en werden aangevuld met nieuwe lessen zodat het aanbod nu conform de richtlijnen van het Deeltijds Kunstonderwijs gebeurt.

Deze samenwerking biedt talrijke voordelen aan de leerlingen. Zo kunnen ze nu hun lessen verdelen over de twee gemeentes, kiezen uit een ruimer aanbod van instrumenten en groepsvakken en krijgen ze nu ook een officieel erkend getuigschrift na afloop van hun studies.

Het voorbije schooljaar verliep alvast vlot, ondanks de strenge regels die golden voor de groepslessen en de activiteiten. Volgend schooljaar zal dan ook volop ingezet kunnen worden op gemeenschappelijke initiatieven zoals concerten en groepsprojecten.

Tijdens de jaarlijkse vergadering van het beheerscomité werd de planning voor volgend schooljaar besproken en werden nieuwe afspraken gemaakt om de werking nog te optimaliseren. Zo komt er een nieuwe vleugelpiano in OC d’Annexe en zullen de instrumenten van De Haan verhuurd worden via de academie van Blankenberge.

Bekijk het ruime aanbod op de website: www.blankenberge.be/academie
Inschrijvingen: www.mijnacademie.be/samwblankenberge

Meer info:
Stedelijke Academie voor Muziek en Woord
De Smet de Naeyerlaan 141 -145 | 8370 Blankenberge
T 050 636 690 | muziekacademie@blankenberge.be