EXPoZEE (Un)limited

De Expozee-tentoonstelling "(Un)limited" toont het werk van 30 kunstenaars, waarbij CAS heeft getracht het werk van Artslagleden naadloos te verweven met dat van een aantal externe kunstenaars. CAS heeft het thema bewust ruim gehouden: de klemtoon ligt op begrenzing en beperking, of net de afwezigheid daarvan. Dat heeft tot een veld van tegenstellingen geleid: zo hangen gigantische houtskooltekeningen naast miniaturistische potloodtekeningen, zo staan een handvol plastic pinguins tegenover een haarfijn gedetailleerde bronzen hond, of nog, zo steken keramische beeldenreeksen af tegen een gigantische solitaire boomstronk. Het gaat in se om de mens in de kunstenaar, die ondanks zijn beperkingen in mogelijkheden, tijd en ruimte, een ongebreidelde creativiteit aan de dag legt.
Precies dat was ook de inzet van de wedstrijd binnen het thema: met beperkte middelen, die voor een keer voor alle deelnemers gelijkgeschakeld werden, ongebreideld creƫren. De beperking bestond behalve uit het opgelegde thema, waarop mede werd gejureerd, ook uit een beperkte maatopgave: deelnemende tweedimensionale kunstwerken moesten binnen de fysieke grenzen van twintig bij twintig centimeter blijven, deelnemende driedimensionale werken mochten ook in de diepte twintig centimeter toevoegen. Ook voor de presentatie van de inzendingen heeft CAS vanuit het thema gewerkt, met de creatie van een besloten, centrale, zwarte inloopbox die binnenin reminisceert aan de ongelimiteerdheid van een sterrenhemel, waarbij de werken de sterren aan die hemel mogen zijn.
CAS heeft enorm genoten van de driedubbele uitdaging een beklijvende en samenhangende expo op locatie op te zetten, een harmonieus samenspel te bereiken tussen kunstenaars die werkzaam zijn op verschillende niveaus, en een intrigerende en tegelijk inspirerende wedstrijd voor de Artslagleden uit te werken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Ontmoetingscentrum d'Annexe

Contact

Organisatie

Kunstplatform ARTslag

Filter op categorie