Trekvogels spotten in de kleiputten van Wenduine

Er begint in de vogelwereld beweging te komen. Heel wat vogels beginnen hun lange trektocht naar de overwinteringsgebieden. Vele broedvogels vanuit het hoge noorden, passeren onze regio op weg naar het zuiden (Spanje, Portugal, West-Afrika, enz.).

Zo zijn er al heel wat steltlopers te zien. Onze broedvogels zoals de grutto zijn al een tijd vertrokken. Waar er nog water staat, is the place to be om heel wat soorten te spotten zoals watersnippen, groenpootruiters, witgatjes, enz. Kom ze eens bekijken in de kleiputten van Wenduine.

Enthousiaste gidsen zullen ons ook wijzen op nog andere wintergasten, zoals de eenden en de waadvogels. En met een beetje geluk zien we ook een velduil. Dus breng zeker je verrekijker mee en trek je laarzen aan!

OPGELET: we spreken af aan de begraafplaats van Wenduine, Uitkerksestraat 1.
Honden zijn niet toegelaten tijdens deze excursie.

PRAKTISCHE INFO

 • INSCHRIJVEN VERPLICHT
  > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in (zie groene knop "INSCHRIJVEN")
 • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
  Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.

 • Vanaf 12 jaar verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen.

 • Raak tijdens de excursie geen objecten aan.

 • Meebrengen:
  • stevige stapschoenen of laarzen (bij regenweer)
  • loepje
  • verrekijker of telescoop (er is geen mogelijkheid om een verrekijker te ontlenen, noch uit te wisselen tussen verschillende contactbubbels)
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker (1 per persoon verplicht te dragen vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als u tot een risicogroep behoort - senioren (65+) of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening - dient u af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico's tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat u alleen (eventueel in overleg met uw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van uw persoonlijke situatie. Heeft u vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Parking begraafplaats Wenduine

Tickets

Organisatie

Natuurpunt Blankenberge