Beaufort 2021

Voor de zevende editie van de Triënnale voor de hedendaagse kunst aan zee is gekozen om de bijzondere kwaliteiten van Beaufort te benadrukken: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn.
In Wenduine is het 3 meter hoge bronzen kunstwerk “Benjamin” van de Belgische kunstenares Maen Florin te zien. Dit imposante kunstwerk werd door de gemeente aangekocht en is momenteel te bezichtigen bij het voetbalveld in de duinen van Wenduine. Later zal het verhuizen naar het dierenpark van Wenduine, dat eerst heraangelegd wordt.
Een tweede - tijdelijk - kunstwerk, "Thinking of You" van de Amerikaan Jimmie Durham, staat op het rondpunt aan de Ringlaan in Wenduine (ter hoogte van de Manitobalaan).
Nieuw voor het project is dat er tijdens de zomer een muzikale creatie van de Amerikaanse kunstenaar Ari Benjamin Meyers wordt uitgevoerd in tien kustgemeenten. Deze uitvoeringen gebeuren in samenwerking met 'Die Verdammte Spielerei'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

dierenpark Wenduine en groot rondpunt Wenduine

Contact

Filter op categorie