Belpop Bonanza De Blazuin

De muzikale geschiedenis van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing.
Deze geschiedenis is a) groot en b) bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.
Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgen-verhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto's en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor.

Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers. Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk. Belpop is alomtegenwoordig. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal. Belpop Bonanza De Blazuin wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar heeft afgespeeld in de postcode 8370, 8377 en 8420 (8421). Een muzikaal geschenk voor de geernaarts, de dennelopers, de ezels en de vlasbinders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; +55 jaar: 15,30 €; -26 jaar: 15,30 €

Waar

Organisatie

Gemeentebestuur De Haan - dienst Cultuur

Filter op categorie