Voordracht over roken

Een uiteenzetting door Prof. em. Dr. G. Persoone over de gezamenlijke effecten van roken op de mens en op “de organismen in het milieu”.

Twee jaar geleden werd door Prof. Persoone een educatieve ANTI-SMOKING EDUKIT ontwikkeld waarmee met eenvoudige proefjes de schadelijke effecten worden aangetoond van de chemische stoffen die vrijkomen uit sigarettenpeuken, op de diertjes en plantjes die leven in bodem en water.
Recent werd door Prof. Persoone een tweede ANTI-SMOKING EDUKIT ontworpen, waarmee met een eenvoudig proefje de 'korte termijn'- invloed van sigarettenrook op de mens wordt getoond, aan de hand van waarnemingen op de trilhaartjes van een (microscopisch klein) 'trilhaardiertje'. Die trilhaartjes hebben dezelfde structuur en beweging als de trilhaartjes in de trilhaarcellen in de menselijke ademhalingswegen en die een belangrijke rol spelen in de verwijdering van de stoffen en partikels in ingeademde lucht (waaronder dus ook sigarettenrook). Het proefje toont zeer duidelijk dat sigarettenrook de normale werking van de trilhaartjes verstoort en uiteindelijk zelfs volledig stillegt.
Een demonstratie zal worden gegeven van beide ANTI-SMOKING EDUKITS.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer

Tickets

E-mail
bibliotheek@dehaan.be
Bel naar
059%2034%2010%2080

Organisatie

Bibliotheek De Haan

Filter op categorie