ZEE-renades : Desguin-strijkkwartet

Het jonge bekende DESGUIN-kwartet, prijswinnaar van onder andere KLARA, brengt werken van MENDELSSOHN en ALPAERTS.

Het Desguin-kwartet werd opgericht in 2017 aan het conservatorium van Antwerpen. In 2018 werden ze Artist in Residence van SWUK Vlaanderen en kort daarop werden ze geselecteerd door de Pro Quartet Academy in Parijs. In 2020 werden ze laureaat en publiekswinnaar van de Supernova Classics competitie en in 2021 werden ze geselecteerd door 'Le Dimore Del Quartetto'. Het Desguin-kwartet werd sterk beïnvloed door diverse masterclasses bij leden van onder andere het Alban Berg, Danel, Doric en Zemlinsky Quartet.

Het Desguin-kwartet is een graag geziene gast bij verschillende prestigieuze evenementen. Ze traden op tijdens onder meer het Klara Festival, Festival Odegand, Festival van Vlaanderen, Leuven Jazz, Arte Amanti Chamber Music Festival, Musik Collagen Darmstadt, en vele anderen.

Ze delen geregeld het podium met gerenommeerde artiesten zoals bariton Werner Van Mechelen, cellist Benjamin Glorieux, het Tsjechische Zemlinsky Quartet, pianist Florestan Bataillie, saxofonist Kurt Bertels en acteurs Stefaan Degand, Ivan Pecnik en Vic De Wachter. Momenteel touren ze Europees met Fred Hersch: Een Amerikaanse jazz-legende die 22 keer genomineerd werd voor een Grammy Award.

In 2021 brachten ze hun debuutplaat uit met Belgische werken van Peter Benoit, Joseph Ryelandt en Mathias Coppens. Daarnaast waren ze te horen op een cd, getiteld 'Mélodies de Verlaine' met Florestan Bataillie en Werner Van Mechelen. Beiden opgepikt door Radio Klara/ Musiq3 en met lof onthaald.

In 2022 kwam hun nieuwste cd, getiteld 'Fingerprints#4' uit in opdracht van Radio Klara. Op deze cd staan 15 nagelnieuwe Vlaamse werken voor strijkkwartet op en werd intussen internationaal met lof onthaald. Hun inzet voor het Belgische repertoire zorgde voor een uitnodiging tot festivalartiest van de Belgian Music Days in Eupen 2022.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
VIP-ticket - 25,00 euro

Tickets

E-mail
info@zee-renades.be
Bel naar
0467094660
Website
http://www.zee-renades.be

Organisatie

ZEE-renades VOF

Filter op categorie