Beach Run

Op de laatste vrijdag van juli organiseert de dienst Sport de Beach Run in Wenduine. Deze loopwedstrijd (10,5 km) maakt deel uit van het Loopcriterium van de Kust. De loopwedstrijd van 4,5 km is een gezins- en recreantenloop die geen deel uitmaakt van het klassement van het Loopcriterium van de Kust. Bij de jeugd worden 6 reeksen voorzien van 1 tot 14 jaar over 3 afstanden (400m, 800m en 1600m).

Inschrijvingen

Inschrijvingen verlopen via de website van Star Tracking (met uitzondering van inschrijvingen de dag zelf).

Het inschrijvingstarief bedraagt:

 • T/m 30 juni:
  • jeugd: 4,00 euro
  • 10,5 en 4,5 km: 5,00 euro
 • Van 1 juli t/m de dag vóór de Beach Run:
  • jeugd: 6,00 euro
  • 10,5 en 4,5 km: 7,00 euro
 • De dag zelf (vanaf 17 uur in het Wielingencentrum):
  • jeugd: 8,00 euro
  • 10,5 en 4,5 km: 10,00 euro  

Betaling gebeurt via online banking naar Star Tracking. Overschrijvingen op het rekeningnummer van het gemeentebestuur worden niet aanvaard.   

Het aantal inschrijvingen is onbeperkt. 

Het inschrijvingsgeld wordt in geen enkel geval terugbetaald aan de deelnemers, zelfs niet om reden van gewettigd forfait. 

Tijdens het evenement worden foto's genomen. Jouw inschrijving betekent dat je toestemming geeft om gefotografeerd te worden en dat deze foto's mogen gebruikt worden op de communicatiekanalen van het gemeentebestuur van De Haan. 

Aanmelden

Online inschrijvingen

Deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven, kunnen hun wedstrijdnummer afhalen in sporthal Haneveld, vanaf maandagmiddag 13 uur in de week van het evenement t/m donderdagavond 19 uur (de dag vóór het evenement).
Geef bij eventuele niet-deelname het opgehaalde wedstrijdnummer niet zomaar door aan iemand anders. Neem hiervoor contact op met de dienst Sport. 

Op de dag van het evenement dient iedere deelnemer die zich vooraf online inschreef, zijn/haar persoonlijke bevestigingsmail van inschrijving voor te leggen. 

Daginschrijvingen

Daginschrijvingen zijn mogelijk vanaf 17 uur. Meld je aan in het wedstrijdsecretariaat in het Wielingencentrum (Graaf Jansdijk 18). Breng zeker je identiteitskaart mee!  

Start

Jeugd: 19 uur (6 jeugdreeksen)

 • Meisjes 1 t/m 7 jaar > 400m (1 ronde)
 • Jongens 1 t/m 7 jaar > 400m (1 ronde)

 • Meisjes 8 t/m 11 jaar > 800m (2 ronden)
 • Jongens 8 t/m 11 jaar > 800m (2 ronden)

 • Meisjes 12 t/m 14 jaar > 1600m (4 ronden)
 • Jongens 12 t/m 14 jaar > 1600m (4 ronden)

Alle leeftijden: 20 uur

 • 10,5 km: klassement met tijdsregistratie
 • 4,5 km: geen klassement, wél tijdsregistratie

Voorzieningen

Bewaring materiaal

Je kan je sporttas in bewaring geven in het Wielingencentrum, vanaf 17 uur tot 21.30 uur. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je polsbandje en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je polsbandje met nummer en/of het nummer op je arm, jouw sporttas terug ophalen. 

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

EHBO

Het Vlaams Kruis zal aanwezig zijn met een hulppost. 

Kleedkamers en douches

Na de wedstrijd kan je je douchen en/of omkleden in het Wielingenzwembad (Graaf jansdijk 18). Naakt douchen is verboden.

Registratie van de prestaties + prijsuitreiking

Voor elke afstand is er een tijdsregistratie via Star Tracking.

Tijdens de wedstrijd van 10,5 km zijn er 2 tussentijdregistraties voorzien (4,7 km en 8,2 km). Wie in aanmerking wil komen voor het klassement van het Loopcriterium van de Kust moet geregistreerd zijn op de beide tussentijdregistratielocaties. Je moet als deelnemer aan de 10,5 km dus 2 tijdsregistraties kunnen voorleggen. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk en zullen na de wedstrijd correct en eerlijk behandeld worden door de dienst Sport en de verantwoordelijken van de tijdsregistratie, in samenspraak met de deelnemer.
Tijdens de wedstrijd van 4,5 km is er 1 tussentijdregistratie voorzien.

Er is een podiumceremonie voorzien voor de jeugdreeksen, voor de 10,5 km-wedstrijd en voor het afzonderlijk klassement voor inwoners van De Haan. Er is geen podiumceremonie voor de gezins- en recreantenloop van 4,5 km. 

Alle deelnemers krijgen een aandenken.

De prijsuitreiking vindt plaats op de Rotonde, onmiddellijk na de wedstrijd.  

Een volledig eindresultaat kan je nadien raadplegen op de website van Star Tracking

Gezond sporten

Een verzekering wordt afgesloten, en er zal bij een eventueel ongeval van een deelnemer een verzekeringsdossier opgestart worden als de aangifte is vergezeld is van een attest van medische geschiktheid. Hoewel elke deelnemer bijgevolg over een dergelijk attest moet beschikken, moet dit attest niet worden voorgelegd op de wedstrijddag in het secretariaat. 

Meer info

Website Loopcriterium van de Kust