Seaking Bieren

Adres

Adres
Grotestraat 79 / B , 8421 De Haan
GSM
Website

Over ons

Wij van SeaKing Bieren.be zijn een uitbrouwer met een hart voor eerlijke bieren. Als kustbewoner zijn we fier op de zee en willen we jullie de zee laten proeven. Ons eerste bier ZiltBlond is een fris blondje met een snuifje zeezout uit de Oosterschelde. En nu is er ook onze ZeewierTripel en ZeewierStout met zeewier uit de Noordzee by Seaweedchef Donald Deschagt van Studio Zeewier.

Onze bieren

SeaKing ZiltBlond 6.5%  met een snuifje zeezout uit de Oosterschelde

Gebrouwen met enkel uitstekend gekozen hopsoorten (Tomahawk en Cascade). Het kruidig citrus gegeven bekoord deze zoetig aanvoelende dorstlesser. Het toegevoegd snuifje zeezout uit de Noordzee maakt dit alles nog wat mysterieuzer. Wij gebruiken zeezout van Zeeuwschezoute die zij ambachtelijk winnen uit zeewater van de Oosterschelde.

Seaking ZeewierTripel 8.5% 

Zachte blonde tripel met één hop (Columbus) en toevoeging van zeewier als ondertoon die zich vooral in het aroma laat gelden. Dit bier is een zachte maar toch pittige doordrinker. Onze tripel is een samenwerking met Seaweedchef Donald Deschagt van Studio Zeewier uit Bredene die voor ons het zeewier selecteerde. Donald levert ons het zelf gedroogde zeewier die hij rechtstreeks aanlevert vanuit onze Noordzee.

SeaKing ZeewierStout 6%

Donald van Studio Zeewier selecteerde de beste zeewiersoorten, Didier de bijpassende mouten en de juiste giststam. Het resultaat is een ZeewierStout, waar je de zee in proeft. Een echt bier voor een stoere zeebonk !

Een Stout is van oorsprong een biertype dat zeelui behoedde voor tyfus en ander ongemak, veroorzaakt door vervuild drinkwater. 

Wij kozen bewust voor een “bitter” Stout met een lager alcoholpercentage, 6°, heel toegankelijk, ideaal als degustatiebier of als aperitief.

Kleur: een donkerbruin, bijna zwart bier met een mooie beige schuimkraag van fijne belletjes.

Neus: een frisse zeewiertoets met heel subtiel een koffietoets op de achtergrond.

Mond: een klein zuurtje dat onmiddellijk de kop wordt ingedrukt door een zachte bitterheid. Aroma van koffie, chocolade en zeewier, heel mooi in balans.

Afdronk: lang en licht opdrogend. Koffie- en zeewieraroma blijven hangen, terwijl de bitterheid plaatsmaakt voor het opdrogende.

Contactpersoon

Didier Ghevaert

Openingsuren

Op afspraak