Behaag je tuin

Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 8 u.
Met de start van het nieuwe schooljaar pakt het Regionaal Landschap Houtland & Polders opnieuw uit met de jaarlijkse samenaankoop van streekeigen plantgoed om jouw tuin te behagen.

De samenaankoop staat garant voor een assortiment van gemengde hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen, 100% gegarandeerd streekeigen en autochtoon plantgoed en dat alles aan een voordelig tarief. De voordelen van het behagen van je tuin zijn niet in een notendop te vatten maar we doen graag een aanzet die jou ongetwijfeld ook zal ‘behagen’: bomen en struiken verfraaien jouw tuin en het landschap, ze brengen rechtstreeks meer leven in de tuin door hun bloemen en vruchten maar onrechtstreeks hebben ze ook heel wat voordelen voor allerlei vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egels... Denk daarbij bijvoorbeeld maar de schuil- en nestplaatsen voor deze soorten of de verkoeling tijdens de warme zomermaanden…

In het aanbod zitten hoogstammige loofbomen, knotwilgen of bosplantgoed voor hagen, heggen, houtkanten en/of vogelbosjes. Meer info op https://www.rlhp.be/in-de-kijker

Bestellen kan vanaf 1 september tot 15 november via www.behaagjetuin.be. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in Tillegem: vrijdag 8 december (namiddag) of zaterdag 9 december (voormiddag).

TIP: plan goed jouw plantgoed want de juiste plant hoort op de juiste plaats. Niet alleen de grondsoort is belangrijk maar ook de standplaats en de beschikbare ruimte.
Voor meer informatie kan je terecht op www.bomenwijzer.be maar ook de medewerkers van het Regionaal Landschap Houtland & Polders staan voor jullie klaar met advies en ondersteuning. Contacteer hiervoor landschap@rlhp.be.

Meer info