Bevrijdingsfeest op Klemskerke Zomerende

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2021 12.53 u.
Op zaterdag 4 september, met gratis optredens van Meermens en Ertebrekers!

Afgelopen anderhalf jaar moesten inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers heel wat van hun vrijheden opofferen en strenge veiligheidsmaatregelen ondergaan in de strijd tegen COVID – 19.
Het Overlegcomité besliste intussen om vanaf 1 september 2021 de maatregelen te versoepelen. 
Evenementen met meer dan 200 toeschouwers binnen of meer dan 400 toeschouwers buiten, zullen vanaf dan gebruik kunnen maken van het Covid Safe Ticket, waarbij de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand en CIRM/CERM komen te vervallen.

Het gemeentebestuur van De Haan besliste om voor het evenement Klemskerke Zomerende dankbaar gebruik te maken van dit Covid Safe Ticket om zo een ‘bevrijdingsfeest’ te kunnen organiseren voor haar inwoners. 

We willen alle inwoners van De Haan oprecht bedanken voor hun begrip, geduld, tolerantie en vaccinatiebereidheid door hen op 4 september 2021 op Klemskerke Zomerende een mooi feest met gratis optredens aan te bieden. 

Hoofdact wordt het optreden van de populaire in het West-Vlaams zingende funkband Ertebrekers van Filip Kowlier, Jeffrey Bearelle en Peter Lesage.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de lokale kleinkunst– en straatmuzikant Meermens uit Vosseslag, in 2017 winnaar van het StraatMuziek Festival van Roeselare en verkozen tot ‘Krak van de gemeente’ door de Krant van West–Vlaanderen.

Meermens bracht in 2019 zijn eerste full–album ‘Zever, zalving en een zeemanslied’ uit, deelde reeds het podium met Willem en Augustijn Vermandere, Buurman, Rik De Leeuw en Bart Huls en verzorgde ook al het voorprogramma van Arne Vanhaecke en Kobe Sercu.

Het feest wordt afgesloten door lokale DJ Xander Lema.

Programma: 

18.00 uur: bar open

19.30 uur: Meermens

21.00 uur: Ertebrekers

23.00 uur: DJ Xander Lema

Praktisch 

Datum: 4/9/2021 vanaf 18.00 uur

Locatie: Tent aan de molen Klemskerke, site Klemskerke Zomerende

Toegang: gratis

Ingang enkel met Covid Safe certificaat (vaccin, herstel of PCR-bewijs). Geen RAT-testen ter plaatse te verkrijgen.

Controle aan de ingang van het terrein. Eenmaal op het festivalterrein gelden geen corona maatregelen meer.

Alle info over Covid Safe certificaat op vind je op covidsafe.be. Het Covid Safe certificaat kan ook worden aangevraagd per post via 078/78.78.50.