Coronaterrassen mogen blijven tot 7 november

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021 15.10 u.
Handelaars en horeca-uitbaters krijgen toestemming om de extra terrasruimte, die toegestaan werd naar aanleiding van de corona-maatregelen, te laten staan tot begin november. Het bestuur hoopt dat dit voor de sector een compensatie kan zijn voor het geleden verlies tijdens de voorbije crisis.

In 2020 en 2021 gaf het gemeentebestuur van De Haan waar mogelijk aan de horeca-uitbaters de kans een terras te plaatsen of uit te breiden. Op die manier konden ze iets meer klanten ontvangen en toch rekening houden met de opgelegde maatregelen. De huidige maatregelen ter bestrijding van het coronavirus laten nu heel wat versoepelingen in de horeca toe, maar dit compenseert zeker niet het geleden verlies voor de sector. Daarom besliste het bestuur om de toestemming voor extra terrasruimte te verlengen.

Horeca-uitbaters kunnen hun extra terrasruimte laten staan tot 7 november 2021. Voor deze verlening wordt geen extra vergoeding aangerekend.

Door van de werkzaamheden aan de strandhoofden en de werken aan de tramsporen van De Lijn kan de uitbereiding van de seizoensterrassen niet worden toegestaan op de Zeedijk-Wenduine. Daar moeten de seizoensterrassen, samen met de Corona-uitbreiding, dus wel ten laatste op 15 oktober verdwijnen. De Zeedijk-Wenduine zal vanaf 15 september 2021 wel permanent open zijn voor verkeer, de slagbomen worden niet meer gesloten. Zo krijgen stranduitbaters en eigenaars van een strandcabine voldoende tijd hebben om de cabine af te breken.