Covid-uitbraak bij jongeren

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 13.19 u.
Enkele jobstudenten en leiders van een jeugdbeweging zijn besmet.

“Vorige week waren wij in De Haan zo goed als Coronavrij, nu zitten we weer in een crisissituatie”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Vorige week al moesten 4 jobstudenten in quarantaine nadat een van hen besmet bleek. Maandag werd een kamp van de Wenduinse jeugdbeweging De Polderwolven op de Hoge Rielen in Kastelee ontruimd en teruggehaald door de Jeugddienst van De Haan. 8 jongens en meisjes van de leiding en 4 kinderen bleken besmet.

Woensdag testte een jobstudent van kinderopvang De Mallemolen in Vlissegem positief. Volgens het protocol van Kind en Gezin moet de Mallemolen dicht. De ouders van de 45 kinderen werden verwittigd.

Heel wat oudere broers en zussen gaan niet naar de Mallemolen, maar naar de speelpleinwerking bij “Uzus” in De Haan. De speelpleinwerking gaat niet dicht, maar de ouders worden wel verwittigd dat ze extra waakzaam moeten zijn. 
Alle animatoren en personeel die dagelijks in contact komen met kinderen werden getest met een sneltest en de resultaten zijn gelukkig allemaal negatief. De jeugddienst blijft alles nauw opvolgen en de verhoogde waakzaamheid blijft. De boodschap blijft: is uw kind ziek of vertoont het symptomen, hou ze dan thuis.

De oorsprong van de besmettingsgolf zou liggen bij iemand die terugkwam uit Spanje.