De eivolle zomer van De Haan

Gepubliceerd op vrijdag 24 juni 2022 11 u.
Na twee 'rustige' coronazomers staat de kalender in De Haan opnieuw vol leuke evenementen tijdens juli en augustus!

Op vrijdag 8 juli geeft Bart Kaëll het beste van zichzelf op de Markt in Wenduine n.a.v. het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Dit jaar vieren de Wenduinse reuzen hun 70ste verjaardag. En dat wordt gevierd met tal van activiteiten. Op zaterdag 9 juli stappen reuzen Louw, Wanne, Scuteman en Pol De Kruwer met hun vele vrienden in de Reuzenstoet door de straten van Wenduine. Lichtreus Willi, die wel 6 meter hoog is, brengt om 22 uur een ode aan de Wenduinse reuzen op de Markt van Wenduine.
Op zondag 10 juli is er een grote smul- , brocante- en kunstmarkt en zijn er Lego-workshops. We sluiten de dag af met Vlaanderen Zingt op de Markt van Wenduine.

Kok@Zee is dit jaar aan zijn vijfde editie toe! Op woensdag 13 juli word je door 22 standhouders verwend tijdens dit culinaire evenement in Parkdomein La Potinière. Er is een ruime keuze aan heerlijke gerechten, bereid met de beste streekproducten door lokale gastronomen. Kom dus proeven van de gerechten met een heerlijke cocktail of een streekbiertje of geniet van een lekker dessertje met een koffie uit de plaatselijke koffiebranderij.

Tijdens het Internationaal Straattheaterfestival Boulevard, op 16 en 17 juli in De Haan en op 13 en 14 augustus in Wenduine, ontvangen we heel wat boeiende en veelzijdige artiesten.

Op 16 en 17 juli is de Rotonde in Wenduine de place to be voor kinderen tijdens Baai! Baai!, met een origineel fruitspringkastelenfestival op zaterdag en de Ketnet Zomertour op zondag.

De Vosseslagfeesten worden vormgegeven door het wereldmuziekfestival Yeke Yeke met heel wat reggae, soul, dancehall en tropische muziek op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli. Tijdens dit weekend vind je in Vosseslag ook kermiskramen en er is een grote rommelmarkt.

We sluiten juli af met twee 3-daagse evenementen op 29, 30 en 31 juli: Fiesta Europa, waar je op het Kennedyplein het ganse Europese continent ontdekt of specialiteiten proeft en de vijfde editie van Retro Sur Mer, het grootste vintage- en retrofestival van de Benelux met beauty boudoirs, live bands en danssessies op de Rotonde, talloze oldtimers op de zeedijk en een rasechte vintage markt op de Markt van Wenduine. 

In augustus houden we dezelfde evenementenkoers aan. In het begin van de tweede vakantiemaand navigeert Les Grands Bals op 4, 5 en 6 augustus naadloos richting Trammelant op zaterdag 6 augustus: S-vormige silhouetten, korsetten, hoeden, kniebroeken, de eerste auto’s, moto’s en fietsen. Het gouden tijdperk van de belle époque komt even terug tot leven in het centrum van De Haan.

Op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, 15 augustus, hebben we de Garnaalfeesten in Vosseslag. Een dag vol garnalen, rommelmarkt en feest!

Een weekend gevuld met ronkende motoren, dat beloven de organisatoren van de Porsche Classic Coast Tour en de Oude Klepper Parade. Op zaterdag 20 augustus wordt Parkdomein La Potinière de uitvalsbasis voor een expo met exclusieve modellen van de Porsche RS in het kader van diens 50ste verjaardag, 80 geselecteerde Porsches nemen deel aan de coast tour.
Op zondag 21 augustus gaan we meer dan 100 jaar terug in de tijd. Motorfietsen en driewielers die gebouwd werden voor 1920, oude kleppers dus, nemen er deel aan de parade.

Heel de zomer is er ook een uitgebreid wekelijks activiteitenaanbod. Elke dinsdag nodigt Parkies niet te versmaden artiesten uit in De Haan en elke woensdag wordt Wenduine in feeststemming gebracht door de succesformule Move On Up.

Voor de jongsten zijn er verschillende strandspelen in De Haan, Wenduine en Vosseslag, optredens in Parkdomein La Potinière, diverse animaties en extra fundagen.

En natuurlijk zijn ook de avondmarkten, kiosk- en wandelconcerten een waardevolle en betrouwbare must in jouw zomeragenda!