De Haan helpt

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 8.20 u.
Het gemeentebestuur probeert de vele vragen van mensen die willen helpen en de vragen om hulp te krijgen, in goede banen te leiden.

De voorbije week deden de medewerkers van de gemeente dat zelf, maar nu stapt de gemeente over naar het kosteloos platform Giveaday:

www.impactdays.be/dehaanhelpt

Zo kunnen vrijwilliger A en hulpzoekende B makkelijk met elkaar in contact komen.

Belangrijk voor vrijwilligers is dat ze (tussen 8u en 20u) ook automatisch verzekerd zijn via de vrijwilligersverzekering als ze ingeschreven zijn via dit platform.

Wat kan allemaal via de site?

De dagelijkse dingen als boodschappen doen, naar apotheek gaan, naar de post, de hond uitlaten. Maar het is ook een middel om sociaal isolement tegen te gaan. Zo kunnen ook tekeningen, een videocall of telefoongesprek mensen helpen.

De oproep naar en het aanbod van mondmaskers wordt ook hier gecentraliseerd. Wie thuis nog mondmaskers heeft, kan die binnenbrengen. Ook in De Haan zijn mensen al zelf mondmaskers aan het maken. Een patroon staat op de site.
Binnenbrengen van de mondmaskers kan in De Haan in het Jeugdcentrum UZUS (059 23 96 47) of in Wenduine in het Wielingencentrum (050 41 46 43). Vooraf een seintje geven is wel nodig: maandag tot vrijdag van 8u tot 12u en van 13u tot 16.30u.