Duurzame vijfde editie van Kok@Zee

Gepubliceerd op woensdag 1 juni 2022 12.04 u.
Producten van eigen bodem, absolute topchefs, en de zee vlakbij: dat zijn de ingrediënten voor Kok@Zee. Op woensdag 13 juli 2022 vindt dit culinaire evenement al voor de vijfde keer plaats in Parkdomein La Potinière.

Voor dit evenement werken landbouw, gastronomie en lokale handelaars nauw samen. De chefs presenteren elk een gerechtje met streekproducten, speciaal voor Kok@Zee samengesteld.

Er is ook opnieuw veel aandacht voor het duurzame en ecologische aspect van het evenement. We maakten al gebruik van glazen drankrecipiënten, maar nu ook van herbruikbare borden en bestek.
Als je een gerecht haalt, betaal je 1 jeton waarborg voor het bord en het bestek. Na consumptie breng je je bord en bestek binnen en krijg je de jeton terug die je opnieuw kan gebruiken. Vrijwilligers deponeren de binnengebrachte borden en bestek in boxen die door een firma worden afgehaald. Kok@Zee wordt dus een afvalvrij evenement!

De organisatie ondersteunt ook dit jaar enkele goede doelen uit onze gemeente. Zij dragen trouwens zelf allemaal hun steentje bij als vrijwilliger op de inleverpunten.

Om lange wachtrijen te vermijden, kun je de jetons op voorhand kopen bij de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis, of in de infokantoren in De Haan en Wenduine.

Meer info: kokatzee.be - www.facebook.com/kokatzee

Praktisch:

  • Woensdag 13 juli 2022
  • 11-22u
  • Parkdomein La Potinière, Leopoldlaan 13, De Haan
  • € 8 per gerecht – € 2 per jeton
  • Jetons zijn te koop aan de kassa en in voorverkoop in de infokantoren of bij de dienst lokale economie
  • Betalen met bancontact is aangeraden