Earth hour - Lights off, Stars on

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2019 10 u.

Zaterdag 30 maart zal het wereldwijde evenement Earth Hour plaatsvinden! Van 20.30 uur tot 21.30 uur zullen miljoenen mensen van over de hele wereld symbolisch hun lichten doven om hun steun voor de strijd tegen de klimaatverandering te tonen en de impact van de klimaatverandering op de biodiversiteit, die ons allen aangaat.

Klimaatverandering zorgt voor een verlies aan biodiversiteit (droogte en het verlies aan landschappen, en voedselverlies; opwarming van de oceaan, het verbleken van het koraal en het verlies aan vis/voedsel wat een vorm van levensonderhoud is) en dit verlies aan biodiversiteit verergert de impact van klimaatverandering (ontbossing houdt een vijfde van de wereldwijde CO2-uitstoot in). Het ene kan niet beschermd worden zonder het andere te stoppen.

De gemeente De Haan wil ook haar steentje bijdragen en dooft, met dank aan Fluvius, het weekend van vrijdag 29 maart tot zondag 1 april alle monumentverlichting.

Tijdens deze Earth Hour kan iedereen meedoen om zijn bezorgdheid voor het klimaat te tonen door het licht uit te doen op zaterdag 30 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Info: www.earthhour.org