Elektrisch voertuig voor rattenvanger

Gepubliceerd op woensdag 12 december 2018 12 u.

Het gemeentebestuur van De Haan neemt vandaag zijn eerste 100% elektrische lichte bestelwagen in gebruik. Deze vervangt het 14 jaar oude diesel dienstvoertuig van de rattenvanger met meer dan 190.000 km op de teller. Aangezien er meestal korte afstanden worden afgelegd per dag, werd beslist om een volledig elektrisch aangedreven voertuig aan te schaffen.

"Het verduurzamen of het vergroenen van onze eigen vloot is een actiepunt binnen het Burgemeestersconvenant die de gemeente ondertekende, om de hoeveelheid CO2 tegen 2020 met 20% te doen dalen. Het verder vervangen van de oudste en meest vervuilende wagens binnen de gemeentelijke vloot is dan ook een prioriteit binnen het bestuur", aldus Burgemeester Peter Breemersch.

De Citroen Berlingo Electric werd aangekocht via de aankoopcentrale van Eandis en werd geleverd door garage Deprez-Claus uit Jabbeke.

De gemeente ontvangt een toelage van €10.000 voor de aankoop van de dienstwagen voor rattenbestrijding van de provincie West-Vlaanderen. Binnen het Regionaal Comité Blankenberge ter bestrijding van de ratten werden hiervoor de nodige afspraken gemaakt. In 2017 werden er door de rattenvanger 466 bruine ratten gevangen op het grondgebied van De Haan. Gedeputeerde Bart Naeyaert benadrukt de goede samenwerking met het regionaal Comité en deelt mee dat de provincie verder de gemeenten zal ondersteunen.

 

Aanwezig op fotomoment:

Gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen Bart Naeyaert
Burgemeester Peter Breemersch
Schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce (ondervoorzitter regionaal comité rattenbestrijding)
Geert Demeyere, Dijkgraaf Nieuwe Polder van Blankenberge (voorzitter regionaal comité rattenbestrijding)
Annemie Riemaker, Nieuwe Polder van Blankenberge
Urban Neyrinck, rattenvanger Nieuwe Polder van Blankenberge
Peter Brauwers, rattenvervanger provinciebestuur West-Vlaanderen
Willy Willems, rattenvanger gemeente De Haan
Koen Maes, mechanieker/verantwoordelijk wagenpark
Eric Deprez en Catherine Claus van garage Deprez-Claus