Evenement/activiteit aanvragen

Op deze pagina:

Organisator

Je kan een evenementenaanvraag indienen als particulier (>18 jaar), bedrijf, organisatie of vereniging. De organisator vult de online aanvraag in en is het aanspreekpunt bij vragen en problemen.

Voorbereiding

Begin op tijd! Een evenement organiseren vraagt heel wat tijd, dus zorg voor een goede voorbereiding. Zorg dat je alle informatie bij de hand hebt, zoals contactgegevens, verzekeringsdocumenten, afmetingen van je ruimtes/podium,...

Indien je ook gebruik wil maken van gemeentelijke materialen (nadar, tafels, stoelen,...) moet je die apart aanvragen via het E2E Platform.

Praktisch verloop na indiening van de aanvraag

Na aanmaak van een account kun je de voortgang en de behandelstatus van het dossier opvolgen (contactinformatie, opmerkingen, adviezen, vergunningen, goedkeuringen).

De gemeentelijke diensten, waaronder politie, brandweer en milieudienst, bekijken de evenementenaanvraag en geven hun advies. Zij beslissen of het evenement voldoet aan de regelgeving en doen een risicoanalyse. Zij kunnen je eventueel uitnodigen voor extra toelichting bij de aanvraag. Zorg dat je zeker in orde bent met veiligheidsvoorschriften, vergunningen en milieuvoorschriften. Het college van burgemeester en schepenen houdt rekening met het advies van de verschillende diensten bij het nemen van hun beslissing.

Goedkeuring

Het college beslist uiteindelijk over de aanvraag en geeft al dan niet toestemming. Je ontvangt een bevestiging met de beslissing, voorwaarden en adviezen. Je bent verplicht om de adviezen op te volgen. De politie en brandweer krijgen dezelfde bevestiging en informatie.

Toestemming aanvragen

Om toestemming te krijgen voor de organisatie van een openbaar evenement in De Haan, dien je een evenementenaanvraag in via het Eaglebe Smart City Platform

Ik wil een evenement/activiteit organiseren

Wielerwedstrijd aanvragen

De organisatie van een wielerwedstrijd is strenger gereguleerd. Hiervoor moet je minstens 14 weken voor het plaatsvinden van de activiteit, toelating vragen aan het college van burgemeester en schepenen.

Ik wil een wielerwedstrijd organiseren