Extra fietspompen langs fietspaden

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021 8.42 u.
Het gemeentebestuur plaatst extra fietspompen langs het fietsnetwerk.

Het gemeentebestuur van De Haan wil het fietsen aanmoedigen. Fietsen is immers gezond én goed voor het klimaat! Want door te fietsen vermindert de CO2-uitstoot! En dat is precies één van de redenen waarom ook onze gemeente het Burgmeestersconvenant ondertekende, een engagement van steden en gemeenten om de CO2-uitstoot te verlagen en in te zetten op duurzame energie. 

Vorig jaar werden reeds 3 fietspompen geplaatst in De Haan centrum (Driftweg), Vosseslag (aan het begin van de voetgangersbrug) en in Wenduine (Drift). Dit jaar werden nog eens 3 bijkomende fietspompen geplaatst. Je vindt er nu ook eentje aan de begraafplaatsen van Klemskerke, Vlissegem en Wenduine, favoriete vertrekplaatsen langs het fietsnetwerk.

Naast de 6 fietspompen werden ook 4 elektrische bakfietsen aangekocht voor de dienst Werken in Eigen Beheer van de gemeente. De gemeente kocht ook 30 mobiele fietsstallingen aan, die kunnen gebruikt worden op evenementen en aan de zeedijk. 

Al dit materiaal werd aangekocht in het kader van het Vlaams Klimaatfonds en het is voor 75% gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.