Extra kinderopvang in Wenduine

Gepubliceerd op woensdag 11 augustus 2021 10 u.
De vraag naar kinderopvang is groot, voornamelijk in deelgemeente Wenduine. Het gemeentebestuur wil hier nu aan tegemoet komen.

Schepen voor kinderopvang, Mathieu Delbarge: “De vraag naar kinderopvangplaatsen blijft in de gemeente De Haan jaarlijks stijgen. Vooral in Wenduine is er grote nood aan opvang. Om hieraan tegemoet te komen zorgt het gemeentebestuur nu voor minstens 8 nieuwe opvangplaatsen, die vanaf 1 januari 2022 beschikbaar zullen zijn.”

Het gemeentebestuur zocht al lang naar locaties om een extra kinderopvang op te starten. Eerder dit jaar diende Chantal Slachmuylders, een ervaren onthaalouder die zich definitief komt vestigen in Wenduine, zich aan.
Na overleg kwam het woonzorgcentrum Duneroze in Wenduine ter sprake. 

Ibe Vanhauwaert, directeur WZC Duneroze: In ons woonzorgcentrum was vroeger een crèche gevestigd en deze ruimtes zijn nog steeds aanwezig. Daarom werd beslist om het gedeelte van het woonzorgcentrum volledig her in te richten en opnieuw als kinderopvang ter beschikking te stellen.” 

De nieuwe groepsopvang voor baby’s en peuters tot 2,5 jaar, komt er in samenwerking met Felies. Deze vzw, erkend door Kind en Gezin, organiseert zowel gezinsopvang als groepsopvang voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. 
In een volgende fase kan de capaciteit geleidelijk worden opgetrokken”, stelt directeur van Felies Elke Verdoodt.
Felies is in onze gemeente ook wel gekend van Initiatief Buitenschoolse Opvang ‘De Mallemolen’.

De nieuwe kinderopvang, waarvan de naam nog niet gekend is, gaat open in januari 2022. Informatie met betrekking tot inschrijvingen wordt later gecommuniceerd.

(Toekomstige) ouders die meer info willen over deze groepsopvang kunnen contact opnemen met de gemeentelijke dienst voor kinderopvang via jeugd@dehaan.be of 059 23 96 47.