Fietsen en auto's op de zeedijk

De zeedijken in De Haan en Wenduine zijn vanaf de eerste zaterdag van de paasvakantie tot en met 30 september nog uitsluitend toegankelijk voor het verkeer tussen 6u00 en 11u00, uitgezonderd voor de houders van een toegangskaart of machtigingsbewijs (b.v. de gebruikers van autobergplaatsen, stranduitbaters, aannemers…).

De ‘wisseldagen’ vormen hier niet langer een uitzondering op, ook de laatste zondag van de paasvakantie, de 1ste, 15de, 16de en de laatste dag van de maand zullen de zeedijken afgesloten worden voor het verkeer om 11u00.

De verkeerssituatie op beide zeedijken kort samengevat:

  • de snelheid is beperkt tot 20 km per uur;
  • de voetgangers mogen steeds de ganse breedte van de zeedijk gebruiken maar mogen het verkeer niet nodeloos belemmeren;
  • het fietsverkeer is te allen tijde in beide rijrichtingen toegelaten. Drie- en vierwielers (bakfietsen, go-carts, handbikes…) met een breedte van maximum 1 meter worden gelijkgesteld met fietsen en hebben ook steeds toegang tot beide zeedijken;
  • het parkeren is verboden, behalve op de zeedijk van Wenduine op de afgebakende parkeerplaatsen in het gedeelte tussen de Demeyhelling en de Manitobahelling, vanaf de eerste zaterdag van de paasvakantie tot en met 30 september wordt de parkeertijd op deze plaatsen beperkt tot 1 uur en moet een parkeerschijf gebruikt worden (blauwe zone).