Fietspad naar Nieuwmunster

Gepubliceerd op vrijdag 25 maart 2022 15.34 u.
Op 25 maart had de startvergadering plaats voor de aanleg van het fietspad langs de Grotestraat tussen De Haan en Nieuwmunster. 

Alle betrokken diensten kwamen samen op een vergadering in het gemeentehuis van De Haan. De provincie West-Vlaanderen treedt op als bouwheer en ook studiebureau Haeghebaert, rioolbeheerder Farys, aannemer Norré-Behaeghel en de verschillende gemeentelijke administraties waren aanwezig.

Op het grondgebied van De Haan had het heel wat voeten in de aarde om de nodige percelen te verwerven die nodig zijn voor de aanleg van het fietspad. Slechts twee eigenaars bleken niet bereid tot een regeling in der minne. Voor hen loopt momenteel een gerechtelijke onteigening. De gerechtsdeskundige en de vrederechter kwamen vorige week ter plaatse.

De gemeente verwacht nog voor de zomer in het bezit te zijn van de te onteigenen percelen. De aannemer is in ieder geval van plan al eind april te starten. Na 20 jaar getouwtrek, wordt het fietspad nu dus eindelijk een feit.

Eerstdaags gaan ook de werken van start voor de heraanleg van de Grotestraat tussen de Warvinge en de Stationsstraat. Alles zal dus keurig op elkaar afgestemd kunnen worden.

Wat het fietspad tussen De Haan en Nieuwmunster betreft, worden eerst de nutsleidingen gelegd en start de aannemer met graafwerken op de landbouwpercelen. Na het bouwverlof komen de riolen en de wegenis aan de beurt. Op een infovergadering zullen de betrokken bewoners tijdig geïnformeerd worden over de timing en de aansluiting van hun huizen op de riool.

Op 25 maart heeft een infovergadering plaats voor de bewoners op het traject Stationsstraat – Warvinge, voor de bewoners op het traject Warvinge – Nieuwmunster, komt er een vergadering eind juni of na het bouwverlof.