Fietspompen langs fietspaden

Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020 22.04 u.
Het gemeentebestuur plaatst fietspompen langs de kustfietsroute.

Het gemeentebestuur van De Haan wil het fietsen aanmoedigen. Dat staat in het beleidsplan en tal van zaken worden intussen in praktijk gebracht. Fietssuggestiestroken werden aangelegd in de Nieuwe Steenweg en de Wenduinesteenweg, bij de geplande heraanleg van wegen zoals de Vosseslag en de Grotestraat worden extra fietspaden ingetekend. De gemeente kocht deze zomer ook extra tijdelijke fietsrekken aan, die o.m. gebruikt werden aan de zeedijken en bij evenementen.

Nu werd nog iets nieuws toegevoegd aan het pallet van maatregelen. Zo werden er 3 fietspompen geplaatst. In de Driftweg ter hoogte van de markt in De Haan-centrum, aan de Vosseslag bij het oude toerismekantoor (begin van de voetgangersbrug) en in Wenduine op de hoek van de Drift met de grote baan, bij de zitbank. Als mensen meer fietsen, is dat gezond en vermindert het de CO2-uitstoot.

De pompen werden aangekocht binnen het “burgemeestersconvenant” en zijn voor 75% gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Ook de vergunning voor de aanleg van het langverwachte fietspad van De Haan naar Nieuwmunster langs de Grotestraat is ingediend bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen.