Finse piste nu extra verlicht

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 9 u.
De gemeente investeerde in bijkomende energiezuinige ledverlichting voor de Finse Piste in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld.

Het deel van de Finse Piste dat aan de Kievitenlaan en de Lindenlaan grenst, was nog niet uitgerust met verlichting, wat in de winterperiode niet uitnodigde om de piste te gebruiken. Nu komt hier verandering in en kunnen lopers in veilige omstandigheden gebruik maken van de piste, die over zijn volledige lengte van 1030 meter zal verlicht zijn. Op de piste, die trouwens gratis toegankelijk is, kunnen lopers nu een lus van 630 of van 925 meter lopen. 

De bijkomende verlichting is bovendien LED en dus energiezuinig. Duurzaam beleid stimuleren is één van de belangrijke strategische doelstellingen in het meerjarenplan van de gemeente De Haan. Zowel hogere overheden als de burger verwachten immers dat er rekening gehouden wordt met ecologie en duurzaamheid en de gemeente moet hierin een voorbeeldrol vervullen. Daarom ondertekende ook de gemeente De Haan het Burgemeestersconvenant, een engagement van steden en gemeenten om de CO2-uitstoot te verlagen en in te zetten op duurzame energie. 

Ook de toplaag van de piste werd opnieuw bedekt met houtschilfers, waardoor het regenwater mooi wegvloeit en je niet in de modder loopt. Deze ondergrond is bovendien ook minder belastend voor je gewrichten.