Gebruik skatepark en sportterreinen

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020 10.30 u.
Volgens de aanpassing van het Ministerieel Besluit van 15 mei 2020 mogen het skatepark en de sportterreinen opnieuw gebruikt worden.

Er gelden drie voorwaarden:

  • je komt alleen;
  • ofwel in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen, daarmee worden ook bedoeld leefgroepen en hun begeleider uit jeugdvoorzieningen die onder hetzelfde dak verblijven en/of in het gezelschap van maximum twee dezelfde andere personen. De sociale afstand van 1,5 meter moet worden gerespecteerd;
  • ofwel in het kader van regelmatige trainingen en lessen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, in het bijzonder georganiseerd door een club of een vereniging, met een groep van maximum 20 personen, steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

Samengevat:
je kan alleen of met maximum twee andere personen, die steeds dezelfde moeten zijn gebruik maken van het skatepark of de sportterreinen (in gezinsverband mag ook indien iedereen onder hetzelfde dak woont). Met meer dan drie kan enkel wanneer het in clubverband georganiseerd wordt. Het gaat hier in elk geval over de "niet-contactsporten".

Op het skatepark aan sporthal Haneveld en Rotonde kunnen er niet meer dan drie skaters op hetzelfde moment skaten. Men mag er niet blijven zitten of rondhangen op en rond het skatepark.

Dit is een nationale regelgeving en dit bericht dient enkel om jullie goed te informeren en niet om in discussie te gaan. Wij passen het Ministerieel Besluit strikt toe, ongeacht wat andere gemeentebesturen eventueel beslist hebben!