Gemeente De Haan start met inventarisatie en heraanleg van voetpaden

Gepubliceerd op maandag 25 maart 2019 10.30 u.

De nieuwe beleidsploeg in De Haan nam zich voor een aantal wegen, voet- en fietspaden aan te leggen of te vernieuwen. Momenteel stellen de gemeentelijke diensten een inventaris op om de toestand in kaart te brengen van alle voetpaden en wegen op het grondgebied van De Haan.

"Het is immers onmogelijk om in één legislatuur alles te herstellen of opnieuw aan te leggen, maar op die manier krijgen we een gedetailleerde beschrijving en foto’s van onze voetpaden en wegen. zo kunnen we een prioriteitenlijst opstellen", aldus burgemeester Wilfried Vandaele (Open & N-VA).

Ondertussen werd reeds gestart met de heraanleg van voetpaden in de Liebaertstraat, de Dolfijnstraat en de Tuimelaarstraat in Wenduine.

Schepen van openbare werken Marleen De Soete (Vooruit!): "Voor die werken was al budget voorzien, maar de uitvoering bleef haperen. In de vorige legislatuur werd overigens maar voor om en bij de 4.000 euro aan onderhoudswerken aan voetpaden uitgevoerd. Er moet dus een grote inhaalbeweging worden gemaakt."

De werken aan de Liebaertstraat en Dolfijnstraat startten op 25 februari 2019 met de bedoeling ze te voltooien tegen half maart 2019. De slechte weersomstandigheden hebben echter voor vertraging gezorgd.

De totale kostprijs van de werken zal zo'n 115.000 euro, btw inbegrepen, bedragen.

Daarna zijn er nog onderhoudswerken gepland in de Mostreystraat en de Schutterstraat. In de Goedeluchtstraat worden daarnaast ook plantvakken uitgezaagd.