Gemeentebestuur helpt bij opvang en poetsen in alle scholen

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020 8.30 u.
De scholen openen opnieuw de deuren, maar staan voor een zware opdracht: ze moeten afstandsonderwijs geven aan een aantal klassen, ze moeten "echt" les geven in de klas, en ze moeten voor opvang zorgen als ouders gaan werken.

De Mallemolen stuurt naar elk van de 5 scholen iemand om er de voor- en naschoolse opvang te verzekeren. Kinderen uit verschillende scholen samenbrengen op één opvangplaats, is immers nog steeds afgeraden. Met deze werkwijze, die ook al in de Paasvakantie werd toegepast, blijven kinderen tijdens de opvang in hun schoolse "bubbel".

In de scholen moet er ook extra gepoetst en ontsmet worden. Het gemeentebestuur besliste om aan elke school een halve dag per week iemand ter beschikking te stellen om te poetsen. Uiteraard kunnen is dat niet lang volhouden, want ook in onze eigen gebouwen moet er extra gepoetst worden, maar dit is een extra duwtje in de rug nu de scholen heropstarten en het de komende weken extra moeilijk hebben.

Heel wat scholen zetten reeds ouders aan het werk om stoffen mondmaskers te maken, maar voor de scholen die er nog onvoldoende hebben, maken vrijwilligers onder de vleugels van het Sociaal Huis een extra voorraad mondmaskers voor de scholen. Daarna gaat de productie door voor andere doelgroepen die maskers nodig hebben.