Gemeentelijke basisschool ‘t Klavertje overgenomen door GO!

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021 11.21 u.
Vanaf 1 september behoort de school definitief tot scholengroep !mpact.

In mei 2020 kwamen de gemeente De Haan en GO! scholengroep !mpact overeen dat de gemeentelijke basisschool ’t Klavertje zou worden overgenomen door het GO!. 

De overname gebeurt getrapt: sinds 1 september van het schooljaar 2020-2021 is ’t Klavertje opgenomen in een netoverschrijdende scholengemeenschap basisonderwijs van scholengroep !mpact. Dat betekent dat sinds vorig schooljaar al intens werd samengewerkt met de basisscholen van de scholengroep. Vanaf 1 september 2021 is de overname nu definitief. 

Het voorbije jaar toonde al aan dat de directie en de leerkrachten – die allemaal mee overgekomen zijn – prima hun weg vinden bij !mpact en de transitie vlot is verlopen. 

De school start dus vol vertrouwen en goed ondersteund aan het nieuwe schooljaar en is helemaal klaar om de kinderen opnieuw te verwelkomen! Ouders en kinderen kunnen in De Haan blijven rekenen op een uitstekend onderwijsaanbod. 

Bij de overname van het onderwijsaanbod gingen ook de gebouwen en gronden van de school over naar het GO!. De gemeente ontving daarvoor gronden en gebouwen in de Hoefijzerlaan 6 en in de Einsteinlaan 1. Het gemeentebestuur is dus tevreden met deze constructieve overeenkomst, waarbij de onderwijskwaliteit en een aangename leeromgeving verzekerd blijven.

Naast deze overname is het bestuur ook zeer tevreden met de erkenning die de school van het Zeepreventorium (die ook deel uitmaakt van !mpact) kreeg om hun onderwijspoot uit te bouwen tot een hub voor onderwijs thuis of in een instelling voor kinderen die niet naar school kunnen.