Blue Base

Tijdens het beeldhouwsymposium in Durbuy 2015 was het thema ‘Muziek’. Henk leverde een maquette in en werd geselecteerd. Dit beeld is gemaakt op dit symposium.

Muziek zal deuren kunnen openen voor een ieder die de moeite neemt te luisteren.

Rondom de steen zaagde Henk de lijnen van muziek papier. Hij leverde er krijtjes bij en eenieder kan zo zijn eigen compositie op dit beeld achterlaten. Wanneer die composities ervan af regenen krijgen anderen de mogelijkheid hun eigen muziek op het beeld te kalken. Niet dat de voorgaande composities verloren gaan. De energie daarvan zal achterblijven in deze miljoenen jaren oude steen.

Natuurlijk zit er een woordgrapje in de titel Blue Base. Blue verwijst naar het legendarische Blue Note Jazzlabel en base natuurlijk naar de onvermijdelijke bas die je in veel muziekstijlen tegenkomt.

  • Afmetingen: 120 x 100 x 180 cm

Kunstenaar: Henk Korthuys

°1955, Rotterdam

Beeldhouwer Henk Korthuys werd aanvankelijk opgeleid als tuinarchitect. Hij ziet zichzelf als vormgever van de buitenruimte en speller met het driedimensionaal denken.

Toen hij in 1995 in aanraking kwam met de beeldhouwkunst moest de tuinarchitectuur eraan geloven. Korthuys werkt graag binnen zelfopgelegde thema’s. Waren dat in het begin veelal vrouwenbillen in marmer, daarna kwamen Cho Fa’s, gestileerde Garuda-achtige vogelvormen, beweging zoals de tandwielbeelden en toch weer terug naar de architectuur met zijn poorten. Poorten die veelal op de grens van de binnen- en buitenruimte manifesteren en daardoor voor Korthuys een bijzonder interessant fenomeen zijn.

Beelden van Korthuys, die uitsluitende in steen werkt, zijn te vinden bij gemeenten, instellingen en particulieren in België, Nederland, Ierland en Slovenië.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

info@henkkorthuys.be 
T +32 479 64 75 87