Klein gebrek geen bezwaar

Als beeldhouwer is het geweldig de mogelijkheid te hebben de ronde vormen van de vrouw vast te leggen in marmer en zo je ideaal beeld te scheppen.

De billen mooi rond te polijsten en dan te ontdekken dat er zelden een toeschouwer is die er af kan blijven.

Eigenlijk is het zo een verering van de vrouw in het algemeen die verder gaat dan de vrouwelijke vormen alleen. 2,5 ton roze Portugese marmer. Daar staat wat. Je kan er bijna niet omheen. En zo is het met de vrouw precies zo. Je kan er niet omheen.

En of die nu dik of dun is. Zo’n klein gebrek is geen bezwaar.

  • Materiaal: marmer
  • Afmetingen: 100 x 100 x 160 cm

Kunstenaar: Henk Korthuys

°1955, Rotterdam

Beeldhouwer Henk Korthuys werd aanvankelijk opgeleid als tuinarchitect. Hij ziet zichzelf als vormgever van de buitenruimte en speller met het driedimensionaal denken.

Toen hij in 1995 in aanraking kwam met de beeldhouwkunst moest de tuinarchitectuur eraan geloven. Korthuys werkt graag binnen zelfopgelegde thema’s. Waren dat in het begin veelal vrouwenbillen in marmer, daarna kwamen Cho Fa’s, gestileerde Garuda-achtige vogelvormen, beweging zoals de tandwielbeelden en toch weer terug naar de architectuur met zijn poorten. Poorten die veelal op de grens van de binnen- en buitenruimte manifesteren en daardoor voor Korthuys een bijzonder interessant fenomeen zijn.

Beelden van Korthuys, die uitsluitende in steen werkt, zijn te vinden bij gemeenten, instellingen en particulieren in België, Nederland, Ierland en Slovenië.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

info@henkkorthuys.be 
T +32 479 64 75 87