Le Moulin

De versteende tandwielen lijken zich te bewegen door de tijd. De tijd van industriële revolutie is weggevaagd door de tijd van de technologie die vervolgens een nieuwe virtuele tijd creëert.

Toch lijken deze tandwielen zelf nog te kunnen draaien. Wellicht vanwege de associatie die men heeft met de tandwielen in uurwerken of met watermolens die constant in beweging zijn.

  • Afmetingen: 240 x 50 x 180 cm

Kunstenaar: Henk Korthuys

°1955, Rotterdam

Beeldhouwer Henk Korthuys werd aanvankelijk opgeleid als tuinarchitect. Hij ziet zichzelf als vormgever van de buitenruimte en speller met het driedimensionaal denken.

Toen hij in 1995 in aanraking kwam met de beeldhouwkunst moest de tuinarchitectuur eraan geloven. Korthuys werkt graag binnen zelfopgelegde thema’s. Waren dat in het begin veelal vrouwenbillen in marmer, daarna kwamen Cho Fa’s, gestileerde Garuda-achtige vogelvormen, beweging zoals de tandwielbeelden en toch weer terug naar de architectuur met zijn poorten. Poorten die veelal op de grens van de binnen- en buitenruimte manifesteren en daardoor voor Korthuys een bijzonder interessant fenomeen zijn.

Beelden van Korthuys, die uitsluitende in steen werkt, zijn te vinden bij gemeenten, instellingen en particulieren in België, Nederland, Ierland en Slovenië.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

info@henkkorthuys.be 
T +32 479 64 75 87