Heraanleg duingebied en dierenparkje Wenduine

Op deze pagina:

Wat houden de werken in?

Fase 1

De aannemer start met het verwijderen van zogenaamde exoten. Dat is invasieve uitheemse beplanting, zoals rimpelroos, die ervoor zorgt dat inheemse planten en dieren gedeeltelijk of zelfs geheel verdwijnen.

Daarna wordt het wandelpad in de duinen heraangelegd in kleiklinkers, waardoor het beter toegankelijk zal zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Er komt een nieuw verzonken uitkijkpunt in cortenstaal, waar wandelaars even kunnen uitrusten en genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. 

Fase 2

In een tweede fase wordt de parking bij Park Lange heraangelegd: er komen heel wat extra parkeerplaatsen, 3 laadpunten voor elektrische voertuigen en fietsenstallingen. 

Ook het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, wordt opnieuw aangelegd, om de veiligheid van de fietsers te garanderen. 

Fase 3

Tot slot zal ook het huidige dierenparkje tussen de Leopold II-laan, de Parklaan en de Ringlaan heraangelegd worden als een echt buurtpark. Het wordt een recreatieve zone voor alle leeftijden, met een petanquebaan, bankjes en speeltoestellen. Ook het imposante beeld "Benjamin" van kunstenares Maen Florin, dat door de gemeente werd aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort, krijgt zijn definitieve plek in het nieuwe park. 

Timing

Op maandag 23 januari 2023 start de aannemer met de nodige voorbereidingen om de werf in te richten, de eigenlijke werken gaan op dinsdag 24 januari 2023 van start. 

Verkeersmaatregelen

  • Het duingebied wordt tijdens de werkzaamheden om veiligheidsredenen afgesloten voor alle gebruikers, ook voor wandelaars.
  • De parking bij Park Lange wordt afgesloten vanaf 23 januari tot halfweg juli 2023.

Verder zijn er in de eerste fase geen extra verkeersmaatregelen van kracht. 

Belangrijk: Uitvoeringsdata kunnen wijzigen door onvoorzien omstandigheden. De vermelde data zijn richtdata. Eventuele wijzigingen worden vermeld op de website www.dehaan.be en de facebookpagina van De Haan.