Herfstvaccinatie

Gepubliceerd op donderdag 28 juli 2022 12.07 u.
Blijf je beschermen tegen COVID-19!

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting: wie gevaccineerd is (met meestal twee dosissen basisvaccinatie + minstens één booster), loopt veel minder kans om nog zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis opgenomen te worden of te overlijden. Die bescherming is hoog voor alle varianten van het virus die we tot nu toe kennen.

Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Dat is vooral het geval voor de bescherming tegen besmetting en milde ziekte, maar ook in mindere mate voor de bescherming tegen zware ziekte.

In de herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Sinds de start van de pandemie zagen we immers telkens sterke heropflakkeringen in het najaar. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, krijgen alle volwassenen in Vlaanderen daarom de kans om hun persoonlijke bescherming te versterken met een booster om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

De boostercampagne start in september. Eerst worden alle mensen die ouder zijn dan 65 en mensen met een verzwakte immuniteit uitgenodigd. Daarna worden alle 18 tot 65-jarigen, volgens leeftijd, uitgenodigd.

De vaccinaties in het vaccinatiecentrum in Bredene zullen starten op maandag 12 september. Van maandag tot en met vrijdag zullen er twee vaccinatiemomenten per dag zijn (van 12u30 tot 16u30 en van 17u tot 20u).

Meer informatie over de herfstbooster vind je op www.laatjevaccineren.be

Alle informatie over het vaccinatiecentrum in Bredene vind je op www.dehaan.be/vaccinatie