Herinrichting tramhalte Wenduine Centrum

Gepubliceerd op woensdag 1 december 2021 8 u.
Het gemeentebestuur van De Haan bereikte een akkoord met de Lijn over de definitieve inrichting van de tramhalte Wenduine Centrum. De verkeerslichten op het kruispunt op het einde van de Kerkstraat zullen vanaf juli 2022 verdwijnen.

Afgelopen maanden liep een proefproject, waarbij de verkeerslichten aan het kruispunt van de Leopold II laan - Kerkstraat - Graaf Jansdijk op oranje knipperstand werden gezet en op dit kruispunt de gewone 'voorrang van rechts' van toepassing werd. Na een positieve evaluatie werd nu beslist om de verkeerslichten definitief te verwijderen.

Naast deze beslissing werden in overleg met De Lijn ook nog bijkomende afspraken gemaakt, om het kruispunt en de doorsteek voor de voetgangers over de tramsporen veiliger te maken.

Zo wordt onder meer het perron vernieuwd en rolstoeltoegankelijk gemaakt en zal de oversteekplaats voor voetgangers beveiligd worden door een zogeheten bajonetdoorsteek, een rode slem met opschrift TRAM en verkeersborden waarop 'voorrang tram' staat.

Er komt ook een fietsenstalling met een fietsoplaadpunt.