Infomarkt bouw nieuwe strandhoofden Wenduine

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2020 8 u.
Het infomoment over de nieuwe strandhoofden in Wenduine vindt plaats in het Wielingencentrum op 20 februari 2020 tussen 17 en 19.30 uur.

Door de ligging op een knikpunt langs onze kustlijn, is het strand van Wenduine gevoelig aan erosie. De regelmatige ophogingen van het strand, belangrijk voor de kustbescherming in deze zone, spoelen tijdens stromen een stuk weg. Studies wijzen ons uit dat de aanleg van een strandhoofdenveld het best geschikt is om de afkalving van het strand tegen te gaan en het zand hier vast te houden.

Wil je graag weten wat zo'n strandhoofdenveld precies is en wat de mogelijke impact voor jou is? Bezoek dan zeker onze infomarkt in het Wielingencentrum op donderdag 20 februari, tussen 17u en 19u30. Je kan komen wanneer het jou past. Iedereen is welkom. 

Aan de hand van een aantal informatieposters leggen onze experten uit hoe we tot de oplossing van een strandhoofdenveld gekomen zijn, waar de strandhoofden precies zullen komen en hoe we te werk zullen gaan om ze te bouwen. Een concrete planning van de uitvoering zal op dit moment nog niet beschikbaar zijn.

Praktisch

  • Datum: donderdag 20 februari
  • Uur: tussen 17u en 19.30u
  • Locatie: Wielingencentrum, Graaf Jansdijk 18, Wenduine