Jouw tuin zoemt

Gepubliceerd op donderdag 14 april 2022 12 u.
Regionaal landschap Houtland & Polders biedt opnieuw een pakket vaste planten aan dat ideaal is voor bijen en insecten.

Je zou het misschien niet meteen verwachten maar jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan veel betekenen voor bijen en vlinders. Zelfs een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijvriendelijk inrichten.

Regionaal landschap Houtland & Polders helpt je op weg met een startpakket van 14 biologische, inheemse en lokaal opgekweekte vaste planten (€22). De pakketten zijn zo gevarieerd mogelijk samengesteld, onder andere op vlak van bloeitijdstippen. Op die manier geef je bijen en andere insecten de nodige nectar en stuifmeel van vroeg in de lente tot laat in de herfst. Bovendien zijn het vaste planten, dus jaar na jaar zullen jij en de bijen er van kunnen genieten.

De planten (gewone brunel, veldsalie, koninginnenkruid, beemdkroon, venkel, hartgespan, beemdooievaarsbek, zwarte toorts en gewoon knoopkruid) worden biologisch opgekweekt door de leerlingen van Vrije school Haverlo uit Brugge. Op die manier steun je ook een pedagogisch project.

Meer info of bestellen doe je via www.jouwtuinzoemt.be. Bestellen kan tot en met woensdag 27 april.

Je kan de plantjes afhalen op zaterdag 30 april, van 10u-12u op de parking naast het recyclagepark, Duinenweg 32 in De Haan.