Jouw tuin zoemt

Gepubliceerd op maandag 19 februari 2024 9 u.
Wil jij meer bloemen in je tuin die ook de bijen een duwtje in de rug geven? Dat kan. Ook dit voorjaar organiseert het Regionaal Landschap Houtland & Polders een samen-aankoop waarmee je in jouw omgeving het verschil kan maken voor onze bijen en vlinders.

Twaalf vaste planten voor de prijs van €22 garanderen een zoemende tuin van in de lente tot de herfst.

Dit bijzondere plantenpakket biedt door z’n natuurlijk karakter een schitterende aanblik in tuinen en bloemperken en is een belangrijke voedselbron voor insecten. Omdat onze bijen leven van het stuifmeel van specifieke bloemen, zijn inheemse bloemplanten van onschatbare waarde. Het is immers niet de grootte van de bloem maar wel de inhoud dat telt. Een zorgvuldige selectie van nectar- en stuifmeelrijke planten maakt van jouw tuin of terras een ideale, bijvriendelijke omgeving.

De planten worden met zorg en toewijding opgekweekt door de leerlingen van de Vrije school Haverlo uit Brugge en het VLTI St-Rembert in Torhout. Door een plantenpakket te kopen, zet je niet alleen de bijen in de bloemetjes maar steun je dus ook een pedagogisch project.

In de kijker: wilde cichorei

De blaadjes van deze plant smaken licht bitter, zoals witloof en kunnen in het voorjaar gebruikt worden als smaakmakers in salades. In de zomer trekt wilde cichorei met zijn prachtige, hemelsblauwe bloemen rijk aan nectar en stuifmeel heel wat soorten bijen, vlinders en zweefvliegen aan.

Praktische informatie

  • Pakketinhoud: 12 bijvriendelijke, inheemse, vaste planten
  • Kostprijs: €22 per pakket
  • Bestellen: nog tot 22 april 2024 op www.jouwtuinzoemt.be
  • Afhalen: Je kan de plantjes afhalen op zaterdag 27 april, van 9 tot 11 uur op de parking naast het recyclagepark, Duinenweg 32 in De Haan.

Alle info vind je ook op www.jouwtuinzoemt.be