Kusterfgoed past regeling subsidies aan

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020 11.30 u.
Kusterfgoed voorziet elk jaar budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. Omwille van de huidige situatie besliste Kusterfgoed dat voor 2020 subsidieaanvragen doorlopend kunnen worden ingediend vanaf april tot en met 30 november.

De huidige situatie, waarin we met z'n allen de verspreiding van het coronavirus proberen in te perken, brengt heel wat onzekerheid mee, ook voor cultureel-erfgoedprojecten. Vanuit Kusterfgoed willen we in 2020 nog zo veel mogelijk cultureel-erfgoedprojecten een financieel duwtje in de rug geven. Om tegemoet te komen aan de omstandigheden, vinden we het belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn en initiatieven alle kansen te geven. Daarom laten we de twee vaste indiendeadlines (31 mei en 30 november) los en kan je vanaf vandaag tot en met 30 november doorlopend een subsidieaanvraag indienen.

Je kan een subsidie aanvragen bij Kusterfgoed voor diverse projecten, zowel voor projecten die zich richten op het behoud en beheer van een collectie, als projecten die een collectie of erfgoedpraktijk ontsluiten en naar het bredere publiek brengen. Zo gebruikte de heemkring Tussen Noordzee en Noordzee hun subsidies bijvoorbeeld om hun collectie digitaal te registreren en de bewaartoestand van de collectie te verbeteren. Benieuwd naar andere initiatieven die tot stand kwamen dankzij onze projectsubsidies? Bekijk dan de inspirerende projecten op de website.

Welke projecten komen in aanmerking voor een projectsubsidie? Hoe stel je een subsidieaanvraag op? Waar kan ik het subsidiereglement vinden? Het antwoord op al je vragen vind je hier.

Nog vragen over wat er concreet verandert? Neem een kijkje op onze site of neem contact op via info@kusterfgoed.be .