Leopoldplein straalt opnieuw

Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2019 12.16 u.
De wegen- en rioleringswerken op het Leopoldplein en in de Ensorlaan zijn nagenoeg voltooid. Die werden uitgevoerd door Farys, in opdracht van de gemeente De Haan. Het plein krijgt hiermee zijn aloude uitstraling terug.

De asfalteringswerken zijn afgewerkt en de verkeerssignalisatie werd geplaatst, zodat de rijweggedeelten afgelopen weekend open gesteld werden. Momenteel worden de vaste zitbanken afgewerkt en worden de losse zitelementen geplaatst. Aan de parkeervakken op het oostelijk gedeelte van het Leopoldplein worden de laatste werken uitgevoerd. Deze week wordt de voegvulling in de parkeervakken aangebracht, zodat die komend weekend in gebruik kunnen worden genomen. Enkele details moeten nog afgewerkt worden, zoals de bevloering en bekleding van het hellend vlak naar het lager gelegen gedeelte van het Leopoldplein. Deze werken zullen na de zomervakantie uitgevoerd worden.

De groenaanleg werd door de eigen gemeentelijke groendienst uitgevoerd. Door de vertraging van de werken kon hiermee pas vorige week gestart worden. Het terrein werd genivelleerd, er werden 590 vierkante meter graszoden aangebracht en de middenstukken werden afgeboord met cortenstaal waarin 1600 eenjarigen worden aangeplant. "De aanleg van die bloemperken werden ons opgelegd door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Hiermee willen ze het historisch karakter van het plein behouden", aldus schepen Mathieu Delbarge. Door deze werken met eigen personeel uit te voeren kon de prijs voor de aanleg van de groenzone met 90 procent gedrukt worden. "En het resultaat mag zeker gezien worden", stelt Delbarge.