A Woman in the sun

In de warme omhelzing van zonlicht, haar gezicht omhoog gericht met gesloten ogen in stille contemplatie. Geïnspireerd door de tijdloze wijsheid van Eleanor Roosevelt: "De toekomst behoort toe aan degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen." – "The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams."

  • Materiaal: brons

Kunstenaar: Linde Ergo

Linde Ergo groeide op in een kunstenaarsfamilie. Al vrij jong ontdekte ze haar passie voor boetseren. Linde studeerde beeldhouwkunst aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent.
In 1992 verhuisde ze naar New York waar ze 7 jaar lang woonde en studeerde in het Sculpture Center. Daar kwam de beheersing van de materie tot volle ontplooiing.
Het was dan ook in Manhattan dat ze voor het eerst tentoonstelde.
Nu woont en werkt ze in De Haan.

Haar beelden spreken een universele taal. Ze tonen ons menselijke emoties die schuilgaan in het diepste van ons. Het levend model is voor Linde een onuitputtelijke bron van inspiratie en de aanzet tot creëren.
Ze kneedt met finesse haar klei tot frêle, broze of gepassioneerde figuren. Als ze eenmaal hun typerende fijnzinnige uitstraling hebben, zijn ze klaar om in brons vereeuwigd te worden.

Hoewel haar sculpturen vernieuwend en hedendaags zijn, vinden ze hun basis in de klassieke beeldhouwkunst.
Linde Ergo weet hoe een eeuwenoude traditie te vertalen naar de gevoelswereld van nu.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

www.lindeergo.be
linde.ergo@telenet.be