Geniet van zon, zee en strand: loop mee met het Loopcriterium van de kust!

Gepubliceerd op donderdag 30 juni 2022 15 u.
In de zomer van 2022 schiet het Loopcriterium van de Kust terug uit de startblokken.

Tien loopwedstrijden in tien verschillende badplaatsen aan de Belgische kust, dat is lopen in een uniek kader van strand, duinen en zeezicht. Deze loopwedstrijden zijn toegankelijk voor klassementslopers, maar zeker ook voor recreanten, over afstanden van 5 tot 10 kilometer. Heb je deze winter nog niet zoveel kilometers in de benen, dan heb je zeker keuze genoeg om een kortere wedstrijd te lopen.

Het Loopcriterium van de Kust mikt niet alleen op klassementslopers en recreanten maar wil ook kinderen en jongeren warm maken voor het lopen.
In elke stad of gemeente is er ook een Kidsrun voorzien, voorafgaand of gelijktijdig met de volwassenloop.

Wil je liever eens sporten in familieverband: neem dan deel aan de Familyrun. Samen sporten met het ganse gezin is niet alleen goed voor de gezondheid maar is vooral heel leuk.
Wist je trouwens dat wie minstens 3 keer recreatief deelneemt, alleen, aan de kidsruns of met het gezin, kans maakt op een prachtige prijs uit de tombola, die uitgereikt wordt op 30 september in De Haan?

Het loopcriterium is een echte aanrader om jouw zomer van 2022 een sportieve boost te geven!

Door deel te nemen aan één of meerdere lopen kan je ook de MUG-Heli West-Vlaanderen steunen. De MUG Heli West-Vlaanderen redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens. Zij zijn echter afhankelijk van giften om hun werking uit te bouwen. Daarom wil het Loopcriterium van de Kust dit goede doel steunen. Lopen en terzelfdertijd levens redden, een mooie combinatie toch?

Deze 10 loopwedstrijden mag je niet missen:

  • Vrijdag 1 juli – Zeebrugge
  • Zaterdag 9 juli – Blankenberge
  • Maandag 11 juli – Nieuwpoort
  • Woensdag 13 juli – Koksijde
  • Vrijdag 15 juli – Knokke-Heist
  • Zondag 24 juli – Oostende
  • Vrijdag 29 juli – Wenduine
  • Woensdag 10 augustus – De Panne
  • Vrijdag 12 augustus – Bredene
  • Dinsdag 23 augustus – Middelkerke

Hoe makkelijk inschrijven voor één van de lopen? Surf naar www.star-tracking.be.
Je kan inschrijven voor één of voor meerdere lopen. Wie gaat voor het eindklassement moet aan minimum drie wedstrijden deelnemen. Wie minstens drie keer recreatief deelneemt, alleen, met het gezin of aan de kidsruns maakt kans op een prachtige prijs uit de tombola.
Prijsuitreiking op 30 september 2022 in De Haan.

Alle info voor je deelname vind je op www.loopcriteriumvandekust.com