Ambivalence

Dit beeld is gemaakt tijdens het internationale beeldhouwerssymposium van Durbuy in 2019, thema: Roots.

Zoals de wortels voeding brengen aan een plant om die te laten groeien en bloeien zijn de tradities voeding voor de mens.

De tradities dragen ons, en wij dragen ze voort van generatie naar generatie.
Ze zijn de bron van wijsheid en kennis.
Maar ze kunnen ook een gevangenis zijn.

Manon denkt hier aan de manier waar eeuwenlang de vrouwen onder de autoriteit van de mannelijk traditie hun vrijheid en hun waardigheid kwijt raakten.

In dit beeld wil Manon deze ambivalentie tonen: de vrouw hier is uit de traditie geboren, ze steunt daarop. Zwanger van de traditie, ze gaat het de licht geven. Maar de traditie neemt haar identiteit weg: wie zien haar gezicht niet, haar stem is gesmoord, ze is genegeerd als individu, ze bestaat alleen voor de voortplanting.

Kunstenaar: Manon Huguenin

┬░1956, la Chaux-de-Fonds, Zwitserland

In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die in de mens stromen. De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, herori├źnteren en samentrekken, uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie.

De beelden die ze presenteert in De Haan uiten de zorg voor de natuur en de mens. Zij roepen de verbondenheid, empathie en compassie op, die voor de toekomst van de mens op aarde nodig zijn.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

www.manonhuguenin.be
info@manonhuguenin.be
T +32 495 72 40 09