Eagle meditation

Ooit, boven op een berg afval in een natuursteenzagerij, roept dit prachtige blok Carrara-marmer naar redding.

In zijn driehoekige piramidale vorm zag Manon een gezicht dat straalde van sereniteit en extase, in tegenstelling van het geweld die het uit de bergflank had gerukt om het daarna misprijzend en mishandeld op een berg puin te gooien.

Manon moest het recht zetten, zijn schoonheid en zijn waardigheid aan hem terug geven.
En de eagle kwam vanzelf om haar daarmee te helpen.
Tijdens het creatieproces zag ze hem plots aankomen, en verscheen op haar pad ook de eagle's meditatie, vanuit de wijsheid van de Anishinabe.

In dit beeld wil Manon de eenheid tussen de mens en zijn omgeving verbeelden, en de oeroude wijsheid terugroepen die ons vertelt dat wij niets zijn zonder onze Moeder Aarde.

  • Materiaal: Carrara-marmer

Kunstenaar: Manon Huguenin

┬░1956, la Chaux-de-Fonds, Zwitserland

In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die in de mens stromen. De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, herori├źnteren en samentrekken, uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie.

De beelden die ze presenteert in De Haan uiten de zorg voor de natuur en de mens. Zij roepen de verbondenheid, empathie en compassie op, die voor de toekomst van de mens op aarde nodig zijn.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

www.manonhuguenin.be
info@manonhuguenin.be
T +32 495 72 40 09