Evolution

Gehakt uit Ierse blauwe steen, die ooit de bodem van de zee is geweest, dit oeroud reuzefossiel draagt, met zorg en aandacht, op de top van de spiraal, in de intiemste plek die het binnenhuis van een zeeslak biedt, het kwetsbaar profiel van een menselijk embryo.

'Evolution' vertelt het verhaal van het leven, ooit in de zee ontstaan. Het verhaal van de cellen die zicht organiseren, specialiseren en ontwikkelen.
Het roept aandacht, respect en zorg voor alle soorten levens, want wij zijn allemaal gekneed uit hetzelfde materiaal, en zijn allemaal door hetzelfde heilige adem tot leven gekomen.

  • Afmetingen: 196 x 126 x 165 cm

Kunstenaar: Manon Huguenin

┬░1956, la Chaux-de-Fonds, Zwitserland

In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die in de mens stromen. De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, herori├źnteren en samentrekken, uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie.

De beelden die ze presenteert in De Haan uiten de zorg voor de natuur en de mens. Zij roepen de verbondenheid, empathie en compassie op, die voor de toekomst van de mens op aarde nodig zijn.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

www.manonhuguenin.be
info@manonhuguenin.be
T +32 495 72 40 09