Redding

Redding is een eerbetoon aan ieder mens die de moed verzamelt en een ander in nood probeert te helpen.

Artsen zonder Grenzen, de Witte Helmen in Syrië, de zeemannen in Italië, Griekenland, Turkije, alle vrijwilligers die door vuur en storm in de donkere golven van geweld springen om nog een vluchteling te redden.

Buiten adem rukt de redder zich uit de woeste zee van haat, in zijn armen, gedrukt op zijn bonkende hart houdt hij een pril leven vast, het leven zelf.

Ik hoop dat iedere slag van de beitel op de steen een leven heeft helpen redden.

  • Afmetingen: 35 x 60 x 100 cm

Kunstenaar: Manon Huguenin

°1956, la Chaux-de-Fonds, Zwitserland

In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die in de mens stromen. De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, heroriënteren en samentrekken, uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie.

De beelden die ze presenteert in De Haan uiten de zorg voor de natuur en de mens. Zij roepen de verbondenheid, empathie en compassie op, die voor de toekomst van de mens op aarde nodig zijn.

Dit kunstwerk is te koop. Voor meer info kan je contact opnemen met de kunstenaar.

www.manonhuguenin.be
info@manonhuguenin.be
T +32 495 72 40 09