Nieuwe dwerggeitjes in dierenparkje

Gepubliceerd op vrijdag 27 januari 2023 9.30 u.
Op donderdag 26 januari mochten we drie nieuwe dwerggeitjes verwelkomen in ons dierenparkje langs de Driftweg. De tweelingbroertjes Bassie en Adriaan en Boris krijgen er een thuis tussen de kippen, konijnen en cavia’s.

Drie vaste verzorgers onderhouden het parkje dagelijks en zorgen ervoor dat de dieren niets tekort komen. Zo krijgen ze elke dag voldoende verse groenten en aangepast voedsel. Geiten zijn trouwens herkauwers en als bezoekers hen brood voederen, gaat het brood gisten in hun maag en kunnen ze sterven. Bovendien trekt te veel voedsel ratten aan die ziektes met zich meebrengen. Wij vinden het welzijn van de dieren heel belangrijk, dus bijvoederen is echt niet nodig.

Ook de kippen en de knaagdieren worden goed verzorgd. Zo bleef het ‘zorgenkipje’ Jules vorige winter binnen om aan te sterken, maar verblijft hij nu gewoon weer bij ‘opperkip’ Rambo en de anderen. En Rambo ziet er misschien een beetje verwilderd uit, maar dit ras heeft nu eenmaal extra veren om zichzelf te beschermen tegen de kou. Hij is op 4-jarige leeftijd nog steeds in optimale conditie!

Uiteraard krijgen de dieren graag bezoek, maar hou het rustig en voeder ze niet!