Nieuwe elektrische auto's

Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2022 15.30 u.
Het gemeentebestuur kocht onlangs 2 elektrische personenwagens aan. Deze wagens kunnen door het gemeentepersoneel gebruikt worden voor verplaatsingen in het kader van hun job. De aankoop kadert in het de vergroening en verduurzaming van het gemeentelijk wagenpark.

Eén van de grote pijlers in het meerjarenplan van de gemeente is het vergroenen en verduurzamen van het gemeentelijk wagenpark. Deze aanpassing kadert ook binnen het goedgekeurd actieplan van het Burgemeestersconvenant om de CO2-uitstoot te reduceren.

De gemeente wil dus het goede voorbeeld geven en kocht daarom 2 elektrische personenwagens aan, ter vervanging van oudere dieselwagens zonder roetfilters. De nieuwe wagens kunnen gebruikt worden door het gemeentepersoneel. Het gaat om 2 Hyundai Kona Electric, met een elektrische batterij van 64kWh (actieradius van 484 km) en een regeneratief remsysteem, dat ervoor zorgt dat de batterij bij het remmen terug wordt opgeladen.

In het totaal beschikt de gemeente nu over 3 volledig elektrische voertuigen en 5 voertuigen op CNG. In het verleden werden ook al 6 elektrische bakfietsen aangekocht voor de dienst Werken in Eigen Beheer en eerder dit jaar werden 9 elektrische dienstfietsen in gebruik genomen voor kortere verplaatsingen. Zo kan het gemeentepersoneel zich nu op een milieuvriendelijke manier verplaatsen.