Nieuwe hondenloopzones

Gepubliceerd op vrijdag 4 februari 2022 14 u.
Hondenbaasjes kunnen nu in zes loopweides terecht met hun trouwe viervoeters.

Elke hond heeft nood aan zijn dagelijkse portie beweging en wat is er leuker dan af en toe wat ongeremde loop- en speeltijd met andere viervoeters. Aan dat vrij rondlopen is natuurlijk wel één belangrijke voorwaarde verbonden, en dat is dat honden enkel mogen loslopen in daarvoor voorziene zones, zoals een hondenloopweide. Dit is een afgebakende, omheinde groenzone waar honden onder toezicht van hun baasjes in alle veiligheid vrij mogen rondlopen en spelen.

Ook in De Haan ben je op de meeste plaatsen – ook in de Duinbossen – verplicht je hond aan de lijn te houden. Om tegemoet te komen aan de grote vraag van hondeneigenaars, maakten we daarom werk van maar liefst zes hondenloopzones, waar je trouwe viervoeter naar hartenlust kan loslopen, rondsnuffelen en ravotten met andere honden.

In 2020 kwam er al een grote hondenloopzone op het Kennedyplein in Vosseslag en in 2021 werden ook aan Haneveld twee hondenweides aangelegd. Eind vorig jaar richtte het agentschap voor Natuur en Bos, dat de Duinbossen beheert, een grote hondenzone in aan zwarte Kiezel. In dit - volledig omheinde - stukje bos met Corsicaanse dennen van 1,2 hectare kunnen honden zich volop uitleven.

En nu werd dus ook de laatste hand gelegd aan twee hondenzones in Wenduine, één in de Manitobastraat en één op de hoek van de Westhinderlaan en de Wancourtstraat.

Alle zones werden door de groendienst afgezet met natuurlijke materialen: kastanjehout en veldesdoorn. Elke loopweide heeft één of meerdere veilige toegangspoorten. Er staan bomen, om een interessante en gevarieerde zone te creëren en er zijn zitbanken voor de baasjes. De gemeente voorziet ook overal vuilnisbakken, die regelmatig worden leeggemaakt.

Want een hondenzone is geen hondentoilet. Hondenpoep dient uiteraard opgeruimd te worden. Zo blijft de zone aangenaam voor alle bezoekers.

Waar vind je hondenweides? 

  • Op de parking van het Kennedyplein, wijk Vosseslag.
  • In Haneveld, Nieuwe Steenweg in De Haan.
  • In Haneveld, Lindenlaan in De Haan.
  • In de Duinbossen, ter hoogte van Zwarte Kiezel
  • In de Manitobastraat, in Wenduine
  • Op de hoek van de Westhinderlaan en de Wancourstraat, in Wenduine

Op andere publiek toegankelijke plaatsen, dus ook in de Duinbossen, moeten honden aan de leiband gehouden worden.

Alle informatie vind je op www.dehaan.be/dieren